Demi Masa

Tuesday, 21 February 2012

#019 Bingung + Keliru

sekarang hati sudah berbelah bahagi..
aku dah takde mood sangat dah nak keje kat sini....
dah mula mencari-cari keje lain.
mengharapkan ade la keje lain yang akan bagi offer yg baik sikit.......

aku dah tak tau hala tuju ke mana.....
semuanya merunsingkan.....
sebab nak cari keje lain pun kena bersedia untuk jumpak orang baru, suasana baru, bos baru, gaji baru, rakan sekerja baru....
nak memulakan perkara yang baru tu bukan la 1 perkara yang mudah kan........

keje aku kat sini dikategorikan tak la sesusah mana....
keje pun wat macam main-main jer...
tekanan kadang2, adakala berpanjangan....

so dah tak tau nak pilih jalan yang mana.....
"kalau la boleh pilih shampoo macam ni je kan senang"
haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kan dah berangan Impian Illyana!!
ape kesssss.........???


tapi camne pun nak kena gak wat keputusan secepat mungkin..
tak boleh berlengah lagi..
makin lambat nanti makin susah nak wat keputusan.....
Ya Allah permudahkanlah segalanya......
aminn

Tuesday, 7 February 2012

#018 Terhutang Budi-Kah??

setelah bercuti 2 hari yakni ahad dan isnin haritu aku dah rasa malas nak gi keje harini...
padahal baru cuti 2 hari!
kalau la cuti seminggu gamaknye terus x nak keje seumur hidup...
boleh gitu?

tapi harini mood aku boleh dipulihkan sebab bos aku tu x datang...
almaklumla, sambut Thaipusam...
so berbahagialah sekejap...

namun apa yang aku nak cakap arini bukan la pasal bos aku mahupun cuti...
nak cerita pasal makanan sebenarnye..

mesti ramai orang penah makan kat kedai mamak kan?
dan nama "Original Kayu Nasi Kandar" bukan lah nama asing lagi...
harini aku makan makanan situ la..
sebab?
banyak kedai tutup harini sempena Thaipusam...

kadang-kadang aku rasa kan,tanpa kedai mamak ni, ramai yang susah hati...
disebabkan mereka beroperasi 24 jam, memudahkan orang ramai..
kalau kebulur tengah malam, tak payah risau makanan...
jadi, terhutang budi ke tidak?
keh3........

Friday, 3 February 2012

#017 Seoul Garden

ihsan google

tengahari tadi keluar g makan-makan dengan kak sue dan aisyah....
makan kat seoul garden one utama...
sumpah kenyang gila babas........

kol 11.30 pagi tu we ols da sampai kat dpan seoul garden tu...
konsepnya makanlah sepuas hati segala apa yang ade kat situ...
x de sape nak marah..
kol .30 tengahari baru blah..
bayangkan la berapa lama dok kedarah kat situ..
memang terbaekkkkkkkkkkkkkkkk

Wednesday, 1 February 2012

#016 Dia Datang

sekarang ni aku bekerja dalam keadaan yang tidak tenang....
kalau shift pagi jer la.. yakni hari isnin sampai rabu...
hari khamis sampai sabtu adalah hari yang tenang untuk bekerja...
sebab shift malam.....

setiap pagi aku akan rasa begitu tidak tenteram...
lagu "dia datang" akan berkumandang dalam otak bila aku ternampak kereta Lexus berwarna putih itu!

inilah rupa kereta yang agak menyeramkan itu
ihsan Google

ape yang aku pasti, semua staff yang ada pun dah x berapa suka bila bos aku tu memunculkan diri.
sebab bila dia ada, semua orang akan buat muka..
kalau dah buat muka tu, agak-agak suka kah???
tidak la kan jawabnye..

sekarang aku rasa macam bos aku ni dah tak suka aku keje sini...
setiap kali aku buat ape jer la mesti dia nak cari jugak salah...
secara sengaja ke tidak tu kuranglah pulak kepastian...
tapi yang pasti segalanya nampak salah di mata dia...

dan sekarang aku dah start belek2 jobstreet balik...
adakah tiba masanya aku mencari kerja lain yang lebih sesuai?
susah nak cakap.....