Demi Masa

Saturday, 31 December 2011

#002 Kerenah Pak Iran

" sirrrrrrrrrrrrrrrr.........yesterday...i...talk...your....bossssss......
internet......night.....ok.....no problem!! "

wahhhhhhhhhhhhh......begitu hebat penangan 1 pasangan dari Iran nie....

mengapakah?

sebabbbbbbbb.............

dorang dapat lampu hijau yang paling besar dalam dunia nih (bagi dorang la).
walhal seket pon aku x heran....

alkesahnye di tempat kerja aku ade la 1 bahagian dinamakan Business Center...
dimana guest hotel boleh menggunakan komputer dan internet.
ianya dibuka dari jam 8 am dan ditutup jam 10 pm. 
itu memang dah DITETAPKAN OLEH PENGURUSAN, dan ianya dipegang dan digunakan buat sekian lama (rasanya la).

dan bilamana 1 pasangan Iran ni check in kat sini, dorang menggunakan business center itu seumpama dorang yang punya..... lama x hengat kalau guna....
yer kita paham beza waktu malaysia dengan iran tu 5 jam.
tapi waktu siang pon guna, malam pon nak guna, memang x beragak sangat la tu...
dan bila di sebelah malamnye nak guna tu pulak pukul 12 ke atas....
adilkah bagi guest2 yang lain?? ingat guest lain x komplen ke hape ( ini berlaku kerana guest yang lain dihalang untuk menggunakannya di waktu malam walaupun hanya 10 minit )....

1 malam mereka ditegur oleh seorang staff ;
" sorry sir, we are closed at 10pm "
dan entah ape kesahnye (belom sempat dikorek cerita) terus dorang mengadu kat boss..
ewahhhhhh......
dan boss pun menulis 1 PERINGATAN untuk semua front desk staff...
"PLEASE ALLOW ROOM *** GUEST TO USE BUSINESS CENTER ANYTIME AS IRAN TIME DIFFERENCE IS 5HRS"
dan aku syak boss aku terlupa barangkali apekah yang diingatkan oleh dia pada semua staff pada suatu masa dulu.

dan tadi dengan bangganya dia turun ke front desk counter dan berkata ;-
" sirrrrrrrrrrrrrrrr.........yesterday...i...talk...your....bossssss......
internet......night.....ok.....no problem!! "



BOLEHHHHHHHHHHH???????????????

Friday, 30 December 2011

#001 Hello World...!!!!

hello world......

this is my very first time writing a blog..
okay i'm bluffing.. maybe 2nd, maybe 3rd... but this the real 1st time ! !

i've got so many to write till i dont know where to start.
i used to be so cynical about those bloggers (cant compalin much now since i'm one of you guys!)
i mean i thought these things are private..
these things are for own eyes only...
but these things have changed.
the more people know, the more fun they'll become

whatever it is, i christen my blog today..
yayyyyy ! ! !